ΚΡΗΤΗ

ΚΡΗΤΗ

 

7ΜΕΡΕΣ

 

24-30 Ιουνίου 2017

 

Μια αξέχαστη εκδρομή, οργανωμένη στην τελευταία της λεπτομέρεια γεμάτο πρόγραμμα, χωρίς περιττά χιλιόμετρα. Ουσιώδεις επισκέψεις που αναδεικνύουν τα τοπία, την ιστορία, τους αρχαιολογικού χώρους, τις γεύσεις και τον ψυχικό κόσμο του Κρητικού. Τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα, μην τη χάσετε!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1η ημέρα Σάββατο 24.06.17: Καβάλα– Πειραιάς.( 640 ΚΜ)
Συγκέντρωση  στο Δημοτικό Κήπο στις 09:30 το πρωί και άμεση αναχώρηση για Πειραιά. Με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για καφέ και φαγητό ατομικά  άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις 4κλινες καμπίνες & απόπλους.  Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ημέρα Κυριακή 25.06.17: Χανιά – Ρέθυμνο-Αρκάδι- Ηράκλειο.(265ΚΜ)
Άφιξη  στο λιμάνι της Σούδας. Αναχώρηση για τη Χαλέπα, όπου θα επισκεφτούμε τους τάφους των Βενιζέλων στο ακρωτήρι. Από κει συνεχίζουμε δυτικά στον κόλπο των Χανίων για το Κολυμπάρι, όπου θα επισκεφτούμε την ιστορική μονή της Παναγίας Οδηγήτριας  κυρά Γωνιάς και ακολούθως το Γερμανικό νεκροταφείο Μάλεμε. Θα καταλήξουμε στην πόλη των Χανίων για καφέ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το νομό Ρεθύμνου και την ομώνυμη πρωτεύουσά του.  Άφιξη και περιήγηση στα στενά δρομάκια με τα περίτεχνα σπίτια κα τα ξύλινα μπαλκόνια.  Χρόνος στο παλιό Ενετικό λιμάνι για γεύμα ατομικά.  Για το δρόμο για το Ηράκλειο, παρακάμπτουμε  για το ιστορικό Αρκάδι. Προσκύνημα στους ιερούς χώρους της μονής και  επίσκεψη στο μουσείο του ολοκαυτώματος του 1866. Λίγος  ελεύθερος χρόνος για καφέ.  Στη συνέχεια συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Μετά ελεύθεροι για βραδινή βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.


3η ημέρα Δευτέρα 26.06.17: Ηράκλειο – Κνωσός – Φαιστός – Αγία Γαλήνη.( 240ΚΜ
)
Μετά το πρόγευμα επίσκεψη στο λόφο Μαρτινέγκο ,στον τάφο του Καζαντζάκη, ο οποίος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους και πολύπλευρους λογοτέχνες της σύγχρονης Ελλάδας. Από κει  μετάβαση στην Κνωσό. Επίσκεψη στα ανάκτορα του βασιλιά Μίνωα. Περιήγηση στο αρχαιολογικό μουσείο με τα ασύγκριτα σε πλούτο και ομορφιά εκθέματα, διαφόρων περιόδων του Κρητομινωικού πολιτισμού. Συνεχίζουμε για τη δεύτερη εξίσου δυνατή Μινωική πόλη της Φαιστού. Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο. Το μεσημέρι θα πάμε στην Αγία Γαλήνη για μπάνιο & γεύμα ατομικά. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και διανυκτέρευση.


4η ημέρα Τρίτη 27.06.17: Ηράκλειο – Ιεράπετρα – μονή Τοπλού – Φοινικόδασος.(435ΚΜ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την πόλη της Ιεράπετρας. Στάση για καφέ και μικρή περιήγηση με τα πόδια για να δούμε το σπίτι του Ναπολέοντα, την εκκλησία του Αφέντη Χριστού, την τεχνητή λιμνοθάλασσα Ναυμαχία, το τουρκικό σιντριβάνι και  το φρούριο Καλές.  Συνεχίζουμε την πορεία μας για τη Σητεία.  Άφιξη στο ξακουστό μοναστήρι Τοπλού, λόγω του κανονιού που έφερε στην είσοδο, όπου και προσκύνημα. Συνεχίζουμε για το μοναδικό φοινικόδασος της Ευρώπης στο Βάι.  Εδώ στάση για μπάνιο και γεύμα ατομικά. Επιστροφή στο Ηράκλειο. Δείπνο & διανυκτέρευση.


5η ημέρα Τετάρτη 28.06.17: Ηράκλειο- Μάλια- Σπιναλόγκα – Ελούντα – Άγιος Νικόλαος.(166ΚΜ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για  τα Μάλια, όπου θα δούμε το Μινωικό ανάκτορο. Θα επισκεφθούμε την κοσμοπολίτικη Ελούντα, από όπου μπορείτε προαιρετικά με καΐκι να επισκεφθείτε το νησί των λεπρών, την πανέμορφη Σπιναλόγκα. Μεσημέρι θα γευματίσουμε ατομικά και θα κάνουμε μπάνιο στον όμορφο  Άγιο Νικόλαο που είναι χτισμένος στον κόλπο του Μιραμπέλλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας & ξεκούραση. Το βράδυ γλέντι προαιρετικά σε Κρητική ταβέρνα με μεταφορά φαγητού όλοι μαζί. Διανυκτέρευση.


6η ημέρα Πέμπτη 29.06.17: Ηράκλειο- Ενυδρείο – Ανώγεια.(115ΚΜ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο  μας, επιβίβαση στο πούλμαν με τις αποσκευές μας και αναχώρηση  για να επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό μουσείο  και μετα θα συνεχίσουμε για

προαιρετική επίσκεψη στο ενυδρείο Κρήτης (Cretaquarium) όπου μπορούμε να θαυμάσουμε τον  Μινωικό θαλάσσιο πολιτισμό. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα γνωστά Ανώγεια όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι του Νίκου Ξυλούρη(ο Αρχάγγελος της Κρήτης)  και το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα ατομικά. Επιστροφή στην πόλη για μια τελευταία βόλτα  στα μαγαζιά και τα καφέ. Στις 19:00 επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας. Διανυκτέρευση εν πλω.


7η ημέρα Παρασκευή 30.06.17: Πειραιάς – Καβάλα.(640ΚΜ)

Το πρωί περίπου στις 06:15 άφιξη στον Πειραιά, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής. Στάση στις Θερμοπύλες. Εδώ θα ξεναγηθούμε στο χώρο ενημέρωσης και στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στα μνημεία των Σπαρτιατών, Θεσπιέων & τόπο θυσίας. Στη συνέχεια αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και γεύμα ατομικά.   Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις και εντυπώσεις από την επίσκεψη στη Μεγαλόνησο

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

                        

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο: Σε δίκλινο/τρίκλινο: 385€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
* Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
* Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Olympic hotel 3*.
* Τέσσερα πρωινά σε μπουφέ.
* Τέσσερα δείπνα.
* Tα εισιτήρια του πλοίου Πειραιάς-Χανιά & Ηράκλειο- Πειραιάς   σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες.
* Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
* Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας.
* Επίσημο ξεναγό εκεί που χρειάζεται.
* Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή εξ’ ιδίων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα*:
Αρ. Τηλεφώνου:
e-mail.*:
Τα σχόλια σας*:

Κωδικό ασφαλείας*: Contact Us form
reload image

* - Απαραίτητα.              

Εγγραφείτε στο newsletter για άμεση ενημέρωση!

© Copyright 2016 by DGraphics For Georama travel